Valnød- og æbledessert – Winchester Sun

Sarah Condley

Vores nabo, i 90’erne, Mr. Wells, trak op til vores indkørsel den anden dag og signalerede. Brad kom ud for at hilse på ham og, velsigne hans hjerte, rakte Brad en spand fuld af gårdæbler. Nu, hvis du ikke har hørt om gårdæbler, er dette sandsynligvis et udtryk, jeg opfandt for at beskrive de mange forskellige æbler, der vokser på nogens gård. Ofte ved gårdejeren ikke, hvilken sort det er, eller de kan have mere end én sort. Så jeg kalder dem bare gårdæbler.

Da Brad fortalte mig, hvad han havde gjort, måtte jeg finde ud af, hvad jeg skulle gøre med alle de æbler og gik straks til min stak af dessertopskrifter. Da jeg så opskriften på en valnød-æbledessert, vidste jeg med det samme, at det var det. Jeg hentede opskriften fra september-oktober-udgaven af ​​magasinet Taste of Home for 2013. Han optrådte i dette nummer som en del af en annonce for Sam’s Club. Jeg vidste, at dette var en opskrift at prøve, fordi det lød så nemt.

Efter at have vasket æblerne, smurte jeg bageformen med olie, og begyndte derefter at skrælle og udkerne dem. Gårdæbler er små og har mange pletter, så det tog kun lidt at lave 8 kopper. Da jeg skar dem, smed jeg dem bare i en smurt ovnfast fad og dryssede derefter 1/4 kop brun farin og kanel ovenpå. Da jeg var færdig med at fylde æblerne i bradepanden, var smørret blødt, og jeg tilføjede det og det resterende farin i en skål og blandede dem til en cremet blanding. Jeg rørte æggene i og tilsatte derefter mel og 1/2 kop hakkede valnødder. Dejen var ret tyk, så jeg måtte fordele den over æblerne, da jeg lagde den ovenpå. Da æblerne var dækket af dej, dryssede jeg de resterende valnødder ovenpå, og denne ret gik i ovnen.

Huset fyldtes med duften af ​​efterår, mens desserten bagte, og 55 minutter senere, da den kom ud af ovnen, så den forbandet godt ud.

Jeg vil vædde på, at efter vores middag var jeg klar til at prøve denne valnød-æble dessert. Jeg hældte lidt i en skål og tilføjede en kugle vaniljeis. Brad spiste en scoop uden is. Åh dreng det var godt. Æbler, valnødder og kanel var en god kombination. Brad var enig med mig i, at denne opskrift er i kategorien Udført.

Denne opskrift giver en masse dessert, og derfor delte vi den. Selvfølgelig skulle vi tage nogle til Mr. Wells, og vi delte også med de andre naboer, Rachel og Maggie. Rachel skrev og fortalte os, at hun også vandt i sin bog.

Selvom du ikke har gårdæbler, anbefaler jeg klart, at du prøver denne dessert. Den er nem at sætte sammen og vil gøre din mave glad.

Nødde-æble dessert

8 kopper hakkede skrællede sure æbler (ca. 6 mellemstore)

2 1/4 kopper pakket brun farin, delt

2 tsk stødt kanel

1 kop smør, blødgjort

2 æg

2 kopper universalmel

1 kop finthakkede valnødder, adskilt

Vaniljeis valgfri

Læg æblerne i et smurt 9 x 13 bradefad. Drys med 1/4 kop brun farin og kanel. I en skål smør og resterende brun farin. Tilsæt æg. Rør mel og 1/2 kop valnødder i. Fordel over æbler. Drys med de resterende valnødder. Bages ved 350 grader i 45-55 minutter eller indtil æblerne er møre. Serveres lun med is, hvis det ønskes.

Leave a Comment

Your email address will not be published.