Træt af kedelige frokoster? Prøv denne geniale opskrift på lækre måltider

At arbejde hjemmefra har radikalt ændret mit forhold til frokost. På college og i mine første par jobs i redaktionen prioriterede jeg ikke at spise midt på eftermiddagen. Jeg havde “for travlt”, en erklæring, jeg bar som et hæderstegn, mens jeg drak min tredje iskaffe på dagen (men set i bakspejlet var jeg gennemblødt af en kvindelig chefs dårligt tænkte forhåbninger og levnene fra en spiseforstyrrelse ). Koffeinen holdt mig nogle gange fra at tage et sug, men sidst på eftermiddagen ramte jeg uundgåeligt en mur og måtte gennemsøge kontoret for støvede hårde slik i min pung eller en gammel müslibar.

Men hvis de sidste par år med at leve under en pandemi har lært mig noget, så er det, at det er uvurderligt at bruge lidt ekstra tid på gavn for din krop. Selvfølgelig ser det forskelligt ud for forskellige mennesker. Dette kunne betyde, som Vogue udtrykte det i 2021, en “fjollet lille gåtur” for din mentale sundhed. Det kunne betyde en god eftermiddagslur, der overdøver stemmerne, der fortæller dig, at du burde gøre noget “produktivt” i stedet for.

I mit tilfælde betyder det faktisk Jeg laver min egen frokost.

Læs mere: Frokost, når der ikke er tid til frokost

Jeg er ikke kræsen med, hvad jeg laver. Mens jeg normalt sammensætter en ugentlig middagsmenu, er frokosten lidt mere gratis. Jeg har dog to punkter, der ikke kan forhandles. For det første er de måltider, jeg laver, vegetariske eller veganske. For det andet, for at låne en sætning fra komikeren Tim Robinson: “Du kan ikke springe frokosten over – du kan bare ikke.” Jeg skal med andre ord bare gøre hvad som helst.

Mine frokoster plejer at følge formlen: hurtige kulhydrater, simpelt protein og noget fedt.

Det er en handling af egenomsorg, men det har faktisk været meget sjovt at spænde mine kulinariske muskler som en del af min nye rutine. Undervejs lavede jeg nogle virkelig velsmagende hagesmæk og bønneretter fra mit spisekammer og køkken. De er tilbøjelige til at følge formlen: spis hurtigt kogende kulhydrater som dåsebønner, instant ris eller toast; et simpelt protein såsom kikærter, edamame, æg eller tofu; og noget fedt, oftest avocado, nøddesmør eller en dråbe olivenolie.

Der er dog plads til lidt intriger i formlen, alt efter hvilke ingredienser jeg har ved hånden. I denne uge havde jeg for eksempel nogle fantastiske tidlige radiser, søde kartofler og grønne løg, samt et par herreløse dåser med sorte bønner og kokosmælk. Jeg har brugt dem til følgende retter:

frokost 1

Sorte bønner og æg (Ashley Stevens)Dåse sorte bønner (som jeg ærligt braiserede med en knivspids eller to af rester af tacokrydderi) toppet med et spejlæg, skivede radiser, avocado, spidskål og græskarkerner.

frokost 2

Søde kartofler og æg (Ashley Stevens)Røræg med luftstegte søde kartoffelskiver (de tog kun 10 minutter i frituregryden!) og avocado med den der yuzu furikake, som jeg nu putter overalt.

frokost 3

Avocado og æg (Ashley Stevens)Instant ris kogt i kokosmælk med sesamolie, dampet æggeblomme, avocado, hjemmelavede chili chips (givet til mig af min yndlings vietnamesiske restaurantejer), jordnødder og grønne løg.

Selvom disse tre retter har et vist overlap, er de forskellige nok til, at jeg ikke keder mig. Jeg går ind om eftermiddagen og føler mig mæt, og i stedet for at føle mig stolt over, at jeg har “for travlt”, føler jeg et lille jag med at opnå resultater, fordi jeg virkelig har passet på mig selv.

Efterhånden som flere og flere vender tilbage til kontoret, tænker jeg konstant på frokost. Hvordan ser en tilbagevenden til at spise på kontoret ud? Hvordan har restauranter i forretningsdistrikter håndteret pandemien? Hvordan bryder du ud af den triste salatrutine ved bordet – uanset om du skal tilbage til kontoret eller ej?


Vil du have flere gode madlavningsopskrifter? Abonner på Salon Foods The Bite nyhedsbrev.


Vi besvarer disse spørgsmål (og mere!) senere på måneden i en hel uge med historier, opskrifter og praktiske spisetips. I mellemtiden kan du abonnere på The Bite, Salonens ugentlige nyhedsbrev om mad, hvor dette essay først blev udgivet.

Har du spørgsmål om mad til frokost, som du gerne vil have svar på? Kontakt os på [email protected]

Vil du springe PB&J for nu? Prøv en af ​​vores andre yndlings frokostopskrifter:

Salon Food skriver om ting, vi tror, ​​du vil elske. Salonen har partnerskaber, så vi kan få del i indtægterne fra dit køb.