Rejs tilbage i tiden for at smage brownies fra 1974 på Ninth Avenue Food Festival.


Vi delte for nylig nostalgiske plakater fra Ninth Avenue International Food Festival og bad om dine minder. Som svar delte læseren Sherry Allan sin kopi af Ninth Avenue Festival-kogebogen fra 1974. Det virkede som den perfekte mulighed for at tage nogle Hell’s Kitchen-opskrifter og se, om de kunne genskabes! Kom til tallerkenen, Mackenzie Murray, som har knoklet i køkkenet i håb om at lave en historie.

BRUN

Brownie er en dessert, som vi alle kender og elsker. Der er i øjeblikket hundredvis af opskrifter, der hævder at være de bedste, lækreste og rigeste brownies. Det er dog godt nok et stykke tid siden, vi har set et no-frills produkt med simple ingredienser og utrolig simpelt. Det er svært at finde en opskrift i disse dage, der ikke har mere end 10 ingredienser – jeg kan personligt godt lide dem, der ikke indeholder espressopulver, 3 sukkerarter og melasse. Den er dog gammel, og moderne variationer er nået langt. Efter at have læst den sagde min mor: “Det her minder mig virkelig om en hjemmelavet kage fra mange år siden.”

Opskriften er følgende:

Maskinskrevet opskrift fra Ninth Avenue Festival Cookbook fra 1974.

Som du kan se, er opskriften ret vag. Der står ikke, hvilken temperatur smørret skal være (koldt, blødgjort eller smeltet), og der står ikke, hvor længe smørret og sukkeret skal piskes sammen. Hvis jeg ikke var en selverklæret kageekspert, ville jeg nok have gået i panik uden at vide, hvad jeg skulle stille op med mit smør. Men ved at bruge min viden om historie, antog jeg, at olien ville være ved stuetemperatur, fordi jeg ikke kan forestille mig, at folk har kølet deres olie i fortiden. Jeg piskede smør og sukker sammen i 3-4 minutter, hvilket resulterede i en luftig konsistens.

Næste trin er at piske æggene i et ad gangen. Uden yderligere instruktioner piskede jeg dem i cirka et minut, indtil de er luftige og helt opløst. Den næste del forvirrede mig lidt: “tilsæt vanilje og chokolade, der er blevet smeltet og afkølet.” Den foretrukne metode til at smelte chokolade er at gøre det i en bain-marie eller i en lille gryde ved svag varme. Jeg smeltede min i mikrobølgeovnen for at spare tid (hvilket jeg formoder, de ikke gjorde dengang).

Bland derefter resten af ​​ingredienserne. Med kun ½ kop chokoladechips og 1 kop nødder var forholdet mellem chokolade og nødder meget ujævnt, og jeg var utilfreds med manglen på nødvendige chips. Jeg syntes også, det var utroligt tilfældigt, at opskriften specifikt krævede mælkechokoladechips. Hvad er der galt med halvsød eller mørk?! Hvis du elsker hasselnøddebrownies, så vil denne mængde glæde dig, men jeg håbede, at jeg ville være heldig, og mit stykke ville omfatte et stykke chokolade. Typen af ​​nødden var også uklar, så jeg gravede gennem mit spisekammer og gravede nogle paranødder op. Jeg hakkede dem, og nu tror jeg, at paranødder er de nye valnødder.

Nu kommer den sjove del – bagning af brownies. En 9″ x 13″ pande er ret stor i forhold til mængden af ​​dej. Størrelsen 8″ x 8″ er absolut foretrukket til en tykkere, mere klæbrig brownie. Bagning af brownies i en 9″ x 13″ stegepande ved 350 grader i 35-40 minutter vil resultere i utroligt gennemstegte, hvis ikke brændte, brownies. De er også meget tynde, så de skal ikke bages i mere end 25 minutter.

Endelig dom: Tynde brownies, nøddeagtige, smuldrende og knap så chokolade brownies, men stadig lækre og gamle smagende. Alt i alt er dette en meget enkel, men vag opskrift på en traditionel brownie. Med kun 8 enkle ingredienser fungerer den som en god base til at tilpasse og skabe den perfekte brownie efter din smag.

Og til sidst… Hvad er Washington-bøffen nævnt i forbindelse med skaberen af ​​opskriften, Mrs. Lee Frank? I dag leverer virksomheden stadig enorme mængder kød til Amerika under navnet Agri Oksekød. Dengang havde de en stor detailbutik på den vestlige side af 9th Avenue mellem 41st og 42nd Street. Allerede dengang var det en kæmpe operation. I 1973, på trods af kødboykotten, bestilte Washington Beef stadig “de sædvanlige 11 kassevogne, der hver rummer 40.000 pund kød.”

Washington Beef på 9th Avenue mellem W41st og W42nd street i 1940 Foto fra NYC.gov.

I 1981 kollapsede nabobygninger og ramte forsiden af ​​New York Times.

Da Washington Beef forlod lokalerne, flyttede Big Apple Meat Market ind. I januar 2013 rapporterede Jeremiah’s Vanishing New York dog, at Big Apple Meat Market blev tvunget til at flytte for at gøre plads til opførelsen af ​​et hotel (nu The Pod, som inkluderer Serafino in the Sky).

Nu er Big Apple Meat Market vendt tilbage til samme sted på 9th Avenue.


Mackenzie Murray dimitterede fra Institute of Culinary Education i juli 2021. Efter at have gået på kulinarisk skole arbejdede hun som pastakok på restauranten Rezdôra med Michelin-stjerne. Hun arbejder nu som kulinarisk assistent og digital mediekoordinator for Gail Simmons.

@mackmurats

Leave a Comment

Your email address will not be published.