Noter om tro: 5 tips til at reducere udgifter og forbedre dit helbred

For et par måneder siden befandt jeg mig i den lidet misundelsesværdige situation at skulle købe en bil. Efter næsten 210.000 miles mislykkedes min troværdige 2009 Dodge Caravan (kærligt tilnavnet “The Rusty Bucket”) inspektionen. Reparation ville koste dobbelt så meget, som det kostede. Så med kun få muligheder købte jeg en fem år gammel Subaru for næsten det samme beløb, som den oprindeligt handlede for, da den var helt ny.

Hvis du, ligesom jeg, er frustreret over den stadigt stigende stigning i inflationen, der har taget fart hurtigere end en SpaceX-raket, er her fem måder, hvorpå jeg har forsøgt at reducere omkostningerne og samtidig forbedre mit helbred.

Først laver du flere vegetariske retter. Vi ved alle, at det er godt for os og planeten at spise grøntsager. Det er bestemt svært at sluge, når et hoved af økologisk blomkål nu er til salg til $5,99. Men nogle af mine yndlings (og billigste) familiemåltider er:

Bønneburritos med grøntsager

vegansk chilipeber

Stegte ris med grøntsager og æg

Frittatas og quicher

Annoncering

Og supper

Ovenstående kan laves med næsten enhver kombination af bønner og grøntsager (selvom jeg ville springe bønnerne over i stegte ris, frittata og quiche). For at tilføje protein, tilsæt noget tofu. For mere krydret, tilsæt en salat. Opskrifter er nemme at finde online.

For det andet plant en have. Selvom du ikke har meget plads, kan en potte- eller containerhave være fantastisk til at dyrke tomater, urter og salat. Til prisen for en $3 pose frø og et par forsyninger kan du nyde dine egne økologiske grøntsager for meget mindre end dem, der sælges i købmanden. Du kan endda spare penge på lægeudgifter, da det at være udenfor er kendt for at forbedre humøret, reducere stress og sænke blodtrykket.

For det tredje, brug mindre tid på shopping og mere tid sammen med de mennesker, du elsker. Selvfølgelig har lokale butikker brug for vores forretning. Men tid, ligesom penge, er begrænset. Så når det er muligt, prioriter folk frem for ting. Pak til en picnic. Gå en tur. Spil et gammeldags kortspil med en, du ikke har set længe. Chancerne er, at du vil løfte deres humør lige så meget, som du løfter dit eget.

Hvilket bringer mig til det fjerde punkt på min liste: Giv generøst. Det kan virke kontraintuitivt at give penge eller ressourcer væk, når tingene er dyrere end nogensinde. Men Skriften siger gentagne gange, at vores ressourcer kommer fra Gud, og han beder os om at dele dem. “For Gud elsker en glad giver,” 2 Korintherbrev 9:7. En ekstra fordel er, at forskning viser, at generøsitetshandlinger øger dopamin, det velbehagelige kemikalie i vores hjerner.

Og for det femte, sig tak. Uanset hvilke kampe jeg har, eller hvad jeg går igennem, er en garanteret måde at få det værre på at brokke mig og klage. Det omvendte er også sandt. Taknemmelighed har vist sig at forbedre humøret og reducere stress og depression. Det er derfor, når jeg skriver en check for at betale mine stadigt stigende forbrugsregninger, sætter jeg et “tak”-stempel på konvolutten som en påmindelse om, at jeg skal være taknemmelig for de tjenester, som disse virksomheder yder.

Annoncering

Meadow Rue Merrill, forfatter til den prisvindende erindringsbog The Redemption of Ruth, skriver fra et lille hus i den store skov i Midcoast Maine. Hun er også forfatter til børnebilledbogen The Best Birthday Ever og fire andre bøger om ferier og trosskabende aktiviteter for børn. Tilmeld dig Meadrue.com

Leave a Comment

Your email address will not be published.