Nemme lækre desserter, der ikke kræver en røremaskine

Da jeg først bagte mine egne småkager (jordnøddesmør, i en alder af 8), vidste jeg, at jeg ville fortsætte med at bage. Jeg skulle bare finde ud af, hvordan jeg skulle gøre det.

Ingen af ​​mine forældre var til bagning, så vi havde ingen røremaskine, ingen kogebøger, ingen bradepander. Min eneste guide var en af ​​mine yndlingstanter – alles yndlingstante – som hver morgen, da vi ankom, så ud til at holde en krukke med blåbærmuffins, sprøde, møre og dampende, i sine ovnvarme hænder.

På en tur sad jeg ved siden af ​​hende på en skammel, mens hun knækkede æg og hældte sukker i en skål, alt sammen uden mål. Hun tog en håndfuld mel op, rørte i det og tilføjede måske lidt mere. Da jeg spurgte, hvor meget hun tilføjede, sagde hun: “Åh, lige den rigtige mængde.” Da hun bremsede tæsk, spurgte jeg hvorfor. Hun svarede: “Fordi han næsten er klar.”

Mit mål var min tantes måde at bage på, såvel som hendes evne til at fodre os ubesværet. Nu, uanset om jeg laver mad til familie og venner eller udvikler opskrifter professionelt, er jeg drevet af ønsket om at spise, når det går godt, trøste, når tingene falder fra hinanden, og inspirere håb og glæde, når alt det, der stiger, begynder at samles. .

Det betyder, at måltider skal være enkle. Men det betyder bare ikke kedeligt.

Nogle gange fås den lækreste form for en ret ved at fjerne det overskydende og justere balancen. Enkelhed kan betyde strømlining af trin, der kræver tid, der er bedre brugt sammen med dem, du fodrer (eller som efterlader dig med for mange retter at vaske op). Det handler også om at erstatte kræsne metoder med fleksible, fejlsikre.

Bagning præsenteres ofte som en skræmmende videnskab: Hvis målingerne ikke skaleres til grammet, og de præcise trin ikke følges, vil en uspiselig katastrofe opstå. Der er også en antagelse om, at du har brug for en stationær mixer. Jeg elsker min bil, som jeg tror, ​​jeg ville elske James Bonds Aston Martin, hvis jeg havde en. Genialt, med en kraftig motor kan min mixer alt det smarte. Men det er ikke nødvendigvis det bedste værktøj til at lære bagekunsten.

Ved at springe røremaskinen over og arbejde i hånden kan du opleve den taktile glæde ved processen og indse, hvor let intuitiv bagning kan være. Du skal bruge en røremaskine til at piske et dusin æggehvider til skyer og en foodprocessor til at male nødder til pulver, men for at vende det meste af smørret til mel, ligesom du ville gøre med sandkagedej, skal du bruge fingrene.

Tænk mørdej. Pres det i en form, og du får en syrlig skorpe. Bræk det i krummer, tilsæt nødder og havregryn, og du har et æblechipsfyld, der kombinerer kiks og mysli. Ved at presse de tørre ingredienser ind i smørret kan du mærke melet møde fedtet, lære at stoppe, så snart du mærker, at alt bliver til en muldskorpe, blød dej.

Den samme viden om at mærke, når dejen samles og justere derefter, gælder også for havregrynschokoladekager. Havren suger væske som en svamp, så en dråbe fløde i blandingen forhindrer kagerne i at tørre ud. Men for meget luft pisket ind i våde ingredienser kan gøre småkagerne klistrede. Ved at røre med en træske kan du smelte smør og sukker lige til det er cremet og piske ægget lige indtil dets gyldne striber er væk, mærke modstanden fra dejen og trykke hårdere på de hårdere lommer og blande chokoladen og havre med en ømhed, som ingen maskine kan kopiere.

Resultatet af denne blanding af muskler? En småkage, der formår at være både mør og fast, sprød i kanterne og karamel-tygg og mør i midten.

At lave disse troværdige slik – alene, stille eller ved hjælp af andre hænder store eller små – kan være en terapeutisk oplevelse. Det er rart at skrabe klæbrige bidder af fingrene, noget jordnært ved at arbejde med andet end kliktaster og glasskærme. Og hvis du er bange for at bage eller bare ikke vil have din røremaskine frem, finder du selvtillid og glæde i køkkenet med disse nemme desserter.

Opskrifter: Æble knasende | Havregryn Chokolade Chip Cookies