McClellan: Tips til at spare penge på mad |

Jeg beder dig om tilgivelse for mine tankeløse handlinger og i samme sætning beder jeg om din hjælp.

I sidste uge modtog jeg en venlig og tankevækkende e-mail om emnerne og indholdet af mine seneste spalter (og muligvis nogle fra hele min fortid). Jeg har berørt dette emne i mange år, men nu er vi på et kritisk tidspunkt med inflation, en pandemi og andre årsager; måske personligt med sygdom, jobtab eller andre uforudsete vanskeligheder. Det problem, jeg taler om, er prisen på mad og andre nødvendige ting i dagligdagen.

Selvom jeg ikke laver mad så ofte eller så meget, som jeg plejede, går jeg stadig i købmanden. Jeg er af en sjælden, mærkelig race, der elsker at gå i købmanden. Jeg kan godt lide at lede efter nye og nedsatte varer, men jeg skal være forsigtig med at købe noget, bare fordi det er en “god handel”.

Jeg ved det, i sidste uge lovede jeg, at i denne uge ville der kun være opskrifter i spalten. Men det var i mit sind, og jeg talte med forskellige mennesker i forskellige aldre og holdninger om, hvordan de sparer penge på mad. De fleste kilder siger, at de gennemsnitlige omkostninger til mad er steget med 9,4 % i forhold til sidste år, men det varierer naturligvis i forskellige dele af landet. For nogle er dette måske ikke et problem, men når jeg ser en stor familie, der handler med dagligvarer (2+ børn plus forældre), gyser jeg ved tanken om, hvad der skal til i dag for at brødføde en familie med sund mad. Her er nogle tips, jeg har fået fra kilder (fra venner, tilfældige købere og alle, der har talt med mig).

Her er en liste over nogle smarte ideer undervejs:

Planlæg dine måltider og shop på listen for “særlige” og nedsatte varer. To store dagligvarekæder halverer dagligvarer to dage før slutdatoen.

Se efter “loss leaders” – produkter, der normalt annonceres til en lav pris for at få dig til den butik, hvor du normalt køber andre produkter.

Jeg hørte et nyhedsprogram om, hvordan og hvorfor Sam’s Warehouse holder deres grillede kyllinger til samme pris ($4,99), som de har gjort i årevis. De er billigere end at købe en hel rå kylling og kan normalt give tre til fire måltider, når de bruges i salater, supper og gryderetter.

Du ved allerede, at du ikke skal handle, når du er sulten. Også, hvis det er muligt, shop uden at tage dine børn med dig (naturligvis). Køb kun i løs vægt, hvis al maden bliver brugt, før den bliver dårlig; At reducere spild er den vigtigste måde at spare penge på. Minimer “appetitvækkere” og desserter til særlige lejligheder.

Denne opskrift er en gammel favorit og er nærende, nem at lave og relativt billig.

Lottie’s Chicken and Vegetables (fra afdøde Lottie McCleney’s kogebog)

ingredienser

6 små udbenede kyllingebryst eller lår

2 store kartofler i tern

1 dåse (15 oz) grønne bønner, drænet

1 lille pakke velsmagende italiensk salatdressing, tør

1 pakke smør

Trin

Placer kyllingestykkerne i midten af ​​en smurt 9 x 13-tommer stegepande og placer kartoflerne ved siden af ​​kyllingen. Læg derefter bønnerne ved siden af ​​kartoflerne. Smelt smørret og tilsæt dressingblandingen til smørret. Hæld blandingen over kyllingen og grøntsagerne. Dæk til og bag ved 275 grader i 2 timer eller 350 grader i 1 time, indtil grøntsager og kylling er møre. Giver 4-6 portioner. Du kan også tilføje gulerødder og kartofler.

Hvis du har nogle tips til, hvordan du kan spare penge på mad, så send dem gerne til mig for at dele dem.

Seneste nyheder, du måske er gået glip af

— Barbara Richardson McClellan er en mangeårig madklummeskribent. Send en e-mail til hende på [email protected] eller Longview News-Journal, PO Box 1792, Longview, TX 75606.

Leave a Comment

Your email address will not be published.