Mary vær min mor nu

Da John og jeg først blev gift, var jeg meget nervøs for at være vært for hans forældre i vores hus, medmindre vi havde planlagt en ordentlig middag. Da de kom, lavede jeg en firmamiddag og bagte en hjemmelavet dessert. Jeg vidste, at det var, hvad en svigerdatter burde gøre.

Så en dag fandt jeg ud af, at de kom ind, og jeg havde ikke tid til at forberede mig. Jeg sammensatte en sloppy joe og kogte makaroni og ost i kasser. Jeg fandt en dåse grønne bønner i skabet. Vi havde en butikskage i fryseren, så det måtte være dessert.

Jeg havde det lidt dårligt, men det burde have virket. Jeg kunne gøre mere næste gang.

Men jeg var væk. Johns forældre var glade. De spiste alt med ægte entusiasme. Hans mor roste mig for hver bid. Hun værdsatte min madlavning lige så meget som altid, selvom papkasserne og glassene med vores mad stod lige på køkkenbordet.

Da jeg lagde tærten på bordet og forklarede – en anelse undskyldende – at den kom fra butikkens fryser, strålede hans mor.

“Du arbejder fuld tid og har to unge sønner,” sagde hun. “Jeg vil ikke have, at du skal føle, at du skal bruge hele dagen på at gøre klar til os.”

Hun og min svigerfar kunne rigtig godt lide denne kage. Johns mor var endnu mere imponeret, da jeg indrømmede, at hun var på udsalg.

“Det er ude af denne verden,” sagde hun med sit sædvanlige varme smil.

Min svigermor lærte mig noget den dag. Jeg indså, at jeg definerede gæstfrihed for snævert. Jeg behøvede ikke at gøre noget fra bunden for at imponere hende. Hun var bare glad for, at vi var sammen. Og hun var næsten glad for, at jeg ikke lagde så mange kræfter i maden. Dette gjorde det til et mere afslappet besøg. Det betød, at vi virkelig var en familie.

Siden begyndte jeg at slappe mere af, da mine slægtninge kom. Nogle gange lavede jeg stadig kage til dessert, men når jeg gjorde det, ventede jeg normalt på, at de kom ind, og Peggy og jeg satte os ned og skar æbler sammen. Det gav os noget til at holde os beskæftiget, mens vi snakkede og skabte en anden form for forbindelse. Ved at acceptere hendes hjælp tillod jeg Johns mor at være mindre gæst og mere mor.

Jeg er så glad for, at jeg lærte denne lektie længe før hun døde i december 2020. Denne erkendelse har hjulpet vores venskab og er noget, jeg har taget med mig til andre aspekter af mit liv.

I løbet af maj, mens vi fejrer og taler med vores velsignede mor, tænker jeg på denne lektion. Maria ønsker heller ikke at være så meget en gæst i vores liv som en mor for os hver især. Hun beundrer os. Hun har ikke brug for, at vi bruger hele dagen på at forberede os på at tilbringe tid sammen. Hun er glad for bare at sidde hos os, lytte og hjælpe os, hvor vi er.

“Hvis du nogensinde føler dig rastløs i løbet af dagen, så ring til Jomfruen,” sagde den hellige Teresa fra Kolkata. “Bare sig denne enkle bøn: ‘Maria, Jesu mor, vær sød at være mor for mig nu’.

Ved at lukke Maria ind i vores liv, selvom hun er lidt forvirret, kan vi tillade hende at være den mor, Jesus ved, vi har brug for. Nu og på tidspunktet for vores død.

Læs mere kommentar

Copyright © 2022 Catholic Media Review

Leave a Comment

Your email address will not be published.