Leder du efter forårskomfort? Prøv denne smøragtige grøntsagspolenta

Komfortmad kan antage mange former. I den dybeste forstand er det disse barndomssmag, der fremkalder en følelsesmæssig reaktion: en stegepande med kugelnudler, et kyllingelår lige ud af min bedstemors suppegryde, en smørsmurt skive varmt anadama-brød fra min fars. De er måske ikke trøstende for alle, men for mig er de lige så trøstende som en spindende kat krøllet sammen i mit skød (også ikke trøstende for alle).

Så er der den mere generelle form for comfort food: kulhydratrige, uanfægtelige ting, der er lette at fordøje, når livet virker hårdt.

De mest kraftfulde trøstretter kombinerer det personlige med det universelle. I mit køkken gør en skål blød polenta netop det.

Da jeg spiste det som barn, dryssede jeg det med melasse og kaldte det majsmelgrød for at fremmane de små pionersøstre fra mine yndlingshistoriebøger. De samme ingredienser, majsmel og melasse, gik også i min fars anadama-brød.

År senere lærte jeg, at det, jeg kalder majsgrød, er den amerikanske fætter til italiensk polenta, hvor den største forskel er malingen af ​​majsen. Polenta er grovere. Og normalt spises salte, den eneste sødme, der kommer fra selve majsmelet, ofte afbalanceret af en håndfuld parmesan. Det giver mig dog den samme varme, hyggelige følelse som den grød fra min barndom.

Polenta er ikke kun trøstende, men også alsidig. En gryde af det kan rumme næsten alt, hvad du vil servere, uanset om det er en simpel sort peberbruser eller den mest sofistikerede gryderet.

Denne grøntsagsversion er perfekt til foråret. Det ser fancy ud, men er super nemt at lave: en hurtig gryderet, der lægger asparges og ærter i lag med skalotteløg, vermouth og masser af frisk mynte.

Du kan forberede fyldet, mens polentaen koger. Jeg plejer at bage polenta, fordi jeg elsker opskrifter, der ikke kræver manuelt arbejde. Men hvis du foretrækker mere kontrol, kan du koge polenta på en brænder og koge saucen på en anden.

Hvis du mangler tid, kan du erstatte instant polenta. Men du får ikke den samme fine grynede tekstur og dybe majssmag.

Eller, hvis du kan lide smøragtige asparges, ærter og skalotteløg mere end polenta, så spring det over. I stedet kan du servere dampede grøntsager med pasta, toast, ris eller en skål røræg. Alt, hvad der giver dig komfort, vil fungere perfekt her.

Opskrift på ret: Polenta med asparges, ærter og mynte