“Jeg var flov, da mit kort blev nægtet i supermarkedet”

I sidste uge kom den sidste elregning. Jeg kan ikke længere sige, at jeg faldt på tæppet, fordi jeg modtager e-regninger for yderligere 1 % rabat på mine elregninger. Hvis du ikke allerede gør dette, anbefaler jeg, at du foretager ændringer. Selvom papirkuverten ikke kom i min postkasse, løb mit hjerte stadig lidt nervøst, da jeg så regningen.

Tømmermændene fra konstant pengestress er, at hver eneste regning eller betaling gør mig ængstelig. Okay, jeg kan betale denne regning, men hvad med den næste? Hvad sker der, når vinteren kommer, og de bliver ved med at vokse?

Jeg ved ikke, hvordan jeg ellers skal beskrive følelserne omkring regningerne end et tømmermænd. Der er en forudanelse om frygt, der ligner den “frygt”, du ser. Det er en kedelig smerte i baghovedet, som aldrig går væk.

Mit bankkort blev nægtet i et supermarked forleden. Jeg blev forvirret og indtastede den forkerte kode mere end én gang. Det var min egen skyld, og heldigvis havde jeg en med, som greb ind og brugte deres kort i stedet for. Jeg vidste, at jeg havde penge nok på min konto til at betale for dagligvarerne, men anden gang jeg indtastede den forkerte kode, var jeg tæt på tårer af bekymring og forlegenhed og gjorde det igen.

Der har også været tidspunkter, hvor mit kort er blevet afvist, og jeg har været nødt til at skille varer ad på et løbebånd under andre køberes vagtsomme og sympatiske blik. Hvad er vigtigt og hvad er ikke? Hvad kan jeg fjerne fra butikken for at holde mig inden for budgettet og ikke løbe tør for banksaldo?

I de kommende måneder vil mange flere mennesker føle “frygt”, og mange af dem har aldrig oplevet det på denne måde før. Lad os normalisere tålmodighed og forståelse, når folk bliver stressede ved kortautomaten eller i supermarkederne.

Til denne uges opskrifter har jeg fået et moderne bud på et traditionelt, men ydmygt måltid, samt en ret, der ville passe godt til en avanceret brunchmenu, men som bestemt er på budgettet for et hjemmelavet måltid.

Særlige tilbud

Endnu en gang var Lidl den billigste i min indkøbskurv anmeldelse.

Tescos tilbud på deres loyalitetsordning for klubkort betaler sig i denne uge, da klubkortholdere kan købe en stor kylling for 5 euro. Jeg afspejlede dette i indkøbskurvundersøgelsen, men glem ikke at scanne dit klubkort for at drage fordel af €6 til €5 rabat.

78 flasker Comfort Ultimate Care skyllemiddel er til salg i Dunnes Store til halv pris i en begrænset periode, reduceret fra €10 til €5 pr. flaske.

Endelig har SuperValu-onlinebutikken nu nogle meget smarte kategorier som skabsfyldere, der starter ved 2 €, som omfatter nogle af de mest populære varer som mayonnaise og baked beans.

Ribben med bacon i et moderne twist

Baconribben var meget billigere at købe for 80+ år siden, end de er nu, men de er stadig et ydmygt udsnit af familiemiddagskød. Store grise laver fantastisk svinekød og fantastisk bacon. Der er et gammelt ordsprog, der siger, at den eneste del af en gris, der ikke bør spises, er hvinen.

Jeg smider ikke den salte spiritus, der er tilbage fra kogning af ribben og bacon. Jeg afkøler væsken, og skummer derefter fedtet af inden frysning, hvis jeg ikke bruger det med det samme. Bouillonen er fantastisk til at smage supper til, koge jakkekartofler eller til at tilberede grøntsager.

Ribben med bacon i et moderne twist

opskrift fra:Katrina Redmond

Ribben med bacon er en beskeden udskæring af kød til en familiemiddag.

Ribben med bacon i et moderne twist

Forberedelsestid

15 minutter

madlavningstid

2 timer 30 minutter

Samlet tid

2 timer 45 minutter

ingredienser

 • 2 stativer ribben med bacon (stuetemperatur)

 • 2 store gulerødder

 • 1 stor kålrabi ELLER 1 stor stilk broccoli plus 1/4 rå majroe (se nedenfor)

 • 12 små rosenkål

 • 4 spsk riseddike

 • 1 tsk honning

 • 1/4 tsk salt

 • 1 fed hvidløg, pillet og hakket

 • 1 mellemstor chilipeber, hakket

 • Saft af 1 lime

 • Frisk koriander, persille og mynte til salatdressing (valgfrit)

 • Brød og smør til servering (valgfrit)

Metode

 1. Læg stativerne med ribben i en stor gryde med koldt vand (du skal muligvis skære stativerne i mindre stykker, så de passer i gryden). Dæk gryden til og sæt den på medium varme.

 2. Mens du venter på, at ribbenene koger, skræl og skær grøntsagerne (kålrabi, gulerødder og kål) i tynde skiver. Du kan selvfølgelig bruge en foodprocessor eller endda rive dem groft. Alt, hvad der gør dit liv lettere. Læg alle grøntsager i en stor skål.

 3. Kom ingredienserne til dressingen i en lille skål (eddike, honning, salt, hvidløg, chili og limesaft) og rør, indtil ingredienserne er opløst. Hæld cirka halvdelen af ​​denne dressing over de tilberedte grøntsager og vend godt rundt, indtil grøntsagerne er belagt med blandingen. Dæk denne skål og sæt til side.

 4. På dette tidspunkt skal dine ribben boble. Sænk varmen, så de simrer langsomt. Lad være ved denne temperatur i omkring 2 timer eller deromkring. Ribbenene er klar, når knoglerne begynder at skille sig fra kødet. Tjek gryden efter 90 minutter for at se, hvordan det skrider frem, og vær ikke bange for at stege længere, hvis kødet stadig føles sejt.

 5. Efter tilberedning, fjern ribbenene fra panden, adskil dem i individuelle stykker og hæld den resterende dressing over. Tag nogle friske krydderurter op og tilsæt dem i en salatdressing, der har været i blød, mens ribbenene kogte.

 6. Jeg tilføjede et par tykke skiver hvidt brød med gyldent irsk smør, da det var sådan vi ville spise det, men det er helt valgfrit.

Triple Chokolade French Toast

Dette er en ekstremt overbærende opskrift, som du kan nyde når som helst på dagen, men den er bedst til en doven brunch. Sådan en brunchret finder du på en dyr menu, men råvarerne er meget budgetmæssige. Det er altid et hit hos voksne og børn her i huset.

Triple Chokolade French Toast

opskrift fra:Katrina Redmond

Denne overbærende opskrift er ret billig at lave og passer bedst til en doven brunch.

Triple Chokolade French Toast

Forberedelsestid

5 minutter

ingredienser

 • 8 skiver sort brød

 • 1 dåse chokolade hasselnøddesmør/Nutella

 • 5 æg

 • 20 g kakaopulver

 • 2 spiseskefulde vegetabilsk olie

 • Friske bær og skåret frugt

 • 100 g vaniljeyoghurt

 • 100 g kakaopulver eller tilsvarende

Metode

 1. Fordel Nutella på 8 skiver brød, og lav derefter 4 sandwich.

 2. Slå æggene ud i en bred skål og pisk kakaopulveret i.

 3. Varm olie op i en slip-let pande ved middel varme.

 4. Tag 1 sandwich og dyp begge sider i æggeblandingen, og sørg for at den er dækket over det hele.

 5. Steg sandwichene en efter en.

 6. Server med masser af friske bær, yoghurt og drys med chokolade ris korn på toppen.