Hvorfor suppe virkelig får dig til at føle dig bedre

Jeg kan se stadierne i mit liv på deres supper. Hver epoke i min eksistens kan klassificeres efter det bouillonagtige, solide måltid, som jeg var besat af på det tidspunkt.

I folkeskolen var det Campbells Chunky kyllingenudler i en pastellyserød termokande, som min far pakkede i min madpakke. Først spiste jeg Campbells klassiske kyllingenudler – krukker med Andy Warhol-berømmelse – men skiftede til store nudler, da jeg så en af ​​mine venner spise dem til frokost.

I gymnasiet var det fransk løg fra LongHorn Steakhouse, da det var min families kæderestaurant på en særlig travl hverdag. I de senere år fandt jeg mig selv i at købe panera-kylling-tortilla-suppe i købmanden, fordi den smagte det samme som restauranter, eller spiste bacon-majs-saft i cafeteriet på særligt kolde dage på mit college i upstate new state. York.

Nu finder jeg særlig trøst i min fars Puerto Ricanske sancocho, en ret han kalder “den bedste tømmermænds-kur.” Den er lavet af bananer, søde kartofler, yuca og andre grøntsager og rodfrugter, som vi skal jage længe og hårdt efter i vores lille forstad til New Jersey. Og selvom min suppebesættelse er knyttet til mine yndlingsretter, er jeg ikke den eneste person, der anser efteråret for at være den uofficielle suppesæson.

Når efteråret nærmer sig, ønsker folk at spise (og lave mad!) suppe mere end andre måneder: Google Trends viser en stigning i søgninger efter suppeopskrifter. fra septemberlige før efterårsjævndøgn. Tjek hashtags som #soupseason (34,1 millioner visninger) og #souptok (29,4 millioner visninger) på TikTok, og du vil se, at hypen er overalt. Videoerne viser, hvordan professionelle kokke og hjemmekokke deler deres yndlingsopskrifter, såvel som indhold som pakket ramen-opgraderinger og grillede kyllingesupper.

Suppe er selvfølgelig enkel – bare en masse hakkede ingredienser og dit valg af bouillon smidt i en gryde for at trække og koge. Det er denne letanvendelige formel, der gør suppen ideel til nybegyndere kokke og en daglig basis i en lang række lande og samfund. Suppen kan også modificeres, så den passer til mange diæter – glutenfri nudler, ikke-mejeriprodukter, plantebaserede proteiner – hvilket gør den til en standardret over hele verden. Supper som linser, italiensk bryllup, mofongo, pozole og pho har bred kulturel betydning, selvom deres smag og toppings er meget forskellige.

Varm væske er en af ​​de definerende faktorer ved suppe, så det er ingen overraskelse, at folk henvender sig til suppe i de koldere måneder for at føle sig godt tilpas. Ikke alene beroliger den varme base halsen og bihulerne i sygdomstider, men mange af de ingredienser, der almindeligvis bruges i suppe, har immunforstærkende effekter, ifølge Toby Amidor, en registreret diætist og forfatter til bogen. Familie immunitet kogebog. “Mange suppebouillon er lavet med kylling, oksekød eller fiskeben, der koges i timevis. Dette giver nok tid til, at mineraler som zink, calcium, fosfor og magnesium kan blive flydende,” sagde hun. “Tilsæt grøntsager, og du får endnu flere næringsstoffer i din suppe.”

Det er nemt at lave suppe, uanset om det er at mikroovne den ud af en dåse eller lave den fra bunden og tilføje ingredienserne til gryden. Multikoger, gør det til en let frokost eller middag, uanset din livsstil. Bare installer det og glem det! Du kan endda få kasser leveret til din hoveddør i løs vægt, hvis du hellere vil have en anden til at gøre arbejdet.

Når de laves i løs vægt, har supper en ret anstændig fryseroverlevelsesrate, hvilket også giver dem et godt afkast. Per Toby: ”Supper er blevet populære, fordi de kan laves til et helt måltid eller kombineres med en simpel sandwich eller salat (afhængigt af, hvad du putter i) og er perfekte til madlavning og til en dobbelt portion. og fryse før en travl arbejdsuge.

Tag alle disse faktorer som bevis på, at min grænseoverskridende besættelse af suppe til frokost og aftensmad er berettiget. Det kan endda være en sund vane, eller i det mindste en økonomisk måde at holde varmen på i de koldere måneder. Overvej dette mit kærlighedsbrev til suppe i alle dens former: tykke gryderetter, miso med tofu og den dåsemad, du sælger i enhver købmandsbutik. Til alle de supper, jeg har elsket før, tak for at pakke mig ind i din varme bouillon, blødgjorte grøntsager og solide proteiner. Og til alle de supper jeg endnu ikke har lært at kende, jeg kan seriøst ikke vente med at lægge dit billede op på Instagram.

Dette indhold er oprettet og vedligeholdt af en tredjepart og importeret til denne side for at hjælpe brugere med at angive deres e-mailadresser. Du kan finde mere information om dette og lignende indhold på piano.io.

Leave a Comment

Your email address will not be published.