Hurtig og nem bacon- og ægstegte risopskrift til hverdagsmiddag

Stegte ris med bacon og æg

Samlet tid:30 minutter

Portioner:4 til 6

Samlet tid:30 minutter

Portioner:4 til 6

Pladsholder under indlæsning af artikelhandlinger

Lad os være ærlige. Fra tid til anden arrangerer mange af os aftenmiddage sammen med det, der er på hånden. Det sker for mig, og jeg skriver en ugentlig klumme om, hvordan man laver aftensmad på få minutter, så middagsopskrifter er næsten altid i mit hoved.

Mod slutningen af ​​ugen, når køleskabet og spisekammeret allerede er ryddet ud, og jeg er træt, sulten og ikke føler mig særlig ambitiøs eller kreativ, kan aftensmaden ende med en skål korn (eller popcorn!) eller en ostequesadilla . .

Mine 10 yndlingsmiddagsopskrifter på få minutter 2020 inkluderer étouffée, instant gryderet og kylling, kylling, kylling.

Det er der ikke noget galt med, men for mig ligner det en skuffelse. Jeg foretrækker at se frem til aftensmaden som en forkælelse sidst på dagen. Jeg glæder mig til at spise den sammen med min mand, når vi indhenter det. Og af den grund forsøger jeg at holde de kedelige dage på et minimum.

Og det er derfor, jeg altid er på udkig efter ting som denne stegte ris med bacon og æg, som en kollega delte med mig og sagde: “Jeg tænkte på dig, så snart jeg så dette.”

Skaler og få en printbar version af opskriften her.

Opskrift tilpasset fra The Dinner Plan af Caroline Campion og Cathy Brennan (Abrams, 2017). Kogebogen har 135 opskrifter mærket som pre-cook, forskudt, en-ret, super-hurtig og pantry. Den her rammer alle de mærker.

Det tager cirka 30 minutter at lave, og mens kogebogsforfatterne foreslår de nøjagtige ingredienser og mængder, tjente opskriften for mig som en påmindelse om, hvor ofte jeg lavede stegte ris med det, der var ved hånden.

Denne opskrift var som et let klap på skulderen: Hej, kan du huske mig?

Hvis du er træt af at lave mad, vil disse 10 nemme opskrifter hjælpe dig med at få din mad på bordet så hurtigt som muligt.

Retten tager sig frihed med velkendte stegte ris-ingredienser, men når jeg laver variationer over temaet derhjemme, gør jeg det også. Jeg har næsten altid rester af grøntsager og kød.

Efter at jeg havde lavet de stegte ris med bacon og æg som anvist, fejrede jeg næste aften et gensyn med fried rice-fanklubben ved at snitte en ensom serrano og snitte en kvart hvidt løg og en gul peberfrugt, jeg fandt i grøntsagsskuffen. Jeg tilføjede de resterende ærter, majs og ris. Da de var dejlig varme, skubbede jeg ingredienserne til den ene side af min store stegepande, hvirvlede æggene og blandede det hele sammen.

Jeg var klar på få minutter, glad for retten, og jeg spiste noget mad, som ellers kunne være gået til spilde.

Kolde ris fungerer faktisk bedre end friskkogte ris, når jeg laver stegte ris, så næste gang jeg laver en batch, vil jeg med vilje koge mere, så jeg kan fortsætte min nemme spisestribe.

Disse 5 tips hjælper dig med at lave den bedste gryde med ris.

Opskriften kan nemt fordobles eller fordobles efter behov. Den er ret mild, så hvis du har lyst, kan du krydre den med stødt peber eller drys med knuste røde peberflager.

Opbevaringsnoter: Rester kan dækkes tæt til og opbevares på køl i op til 4 dage. Genopvarm i mikrobølgeovnen eller anbring i en gryde ved lav varme, tilsæt lidt vand og dæk med et damplåg, rør for at bryde klumper, indtil blandingen er varm.

 • 2 spsk vegetabilsk olie eller anden neutral olie, delt
 • 4 store æg pisket med en knivspids salt
 • 8 ounce bacon (6 til 8 skiver), skåret på tværs i 1/2-tommers stykker
 • 1 mellemstor gult løg (ca. 8 ounce), finthakket
 • 2 store fed hvidløg, skåret i skiver, fint revet eller hakket
 • 4 kopper kolde kogte hvide eller brune ris (se BEMÆRKNINGER)
 • 2 spiseskefulde sojasovs med lavt natriumindhold, plus mere efter smag
 • 1 spsk ristet sesamolie, plus mere efter smag
 • 1/2 kop frosne ærter, optøet (valgfrit)
 • fint havsalt
 • Finkværnet sort peber
 • Hakket grønne løg, til servering (valgfrit)

Opvarm 1 spsk olie i en wok eller stor non-stick stegepande over medium varme, indtil den er skinnende. Tilsæt æggene og kog, vend dem om, skrab bunden af ​​gryden og bræk dem i mellemstore stykker med en spatel, indtil de er stivnet, 1 til 2 minutter. Overfør æggene til en tallerken og dæk til for at holde dem varme.

Tør gryden af ​​og sæt den tilbage på medium varme. Tilsæt det resterende smør, bacon, løg og hvidløg og steg, rør af og til og bryd baconklumperne, indtil løget er blødt og baconfedtet er smeltet, ca. 10 minutter. Juster varmen, hvis ingredienserne begynder at brænde.

Vip forsigtigt gryden og brug en ske til at fjerne alt undtagen omkring 2 spsk baconfedt (se BEMÆRKNINGER). Tilsæt risene og varm igennem, bryd eventuelle stykker op og vend risene med baconblandingen, cirka 2 minutter.

Dryp risene med sojasovs og sesamolie. Tilsæt ærter, hvis du bruger, og røræg og varm igennem under jævnlig omrøring i cirka 2 minutter.

Smag til og smag til med salt, peber og mere sojasovs eller sesamolie efter behov. Drys med friskhakkede grønne løg, hvis du bruger, og server varm eller ved stuetemperatur.

Bemærkninger: Før du tilføjer ris, skal du ikke springe trinnet med at dræne noget af baconfedtet fra panden, ellers bliver retten meget fedtet. Hvis du vil reducere mængden af ​​fedt i en ret, skal du reducere mængden af ​​bacon eller erstatte det med kalkunbacon.

Hvis du ikke har kogte ris ved hånden, så sæt risene på komfuret, inden du begynder at tilberede resten af ​​retten. Mængden af ​​ukogte ris, der skal til for at lave 4 kopper kogte ris, afhænger af den valgte ris. For 4 kopper kogte langkornede hvide ris, skyl risene, indtil vandet er klart. Læg derefter 1 3/4 kopper ris i en mellemstor gryde med låg og stil over medium varme. Tilsæt 2 tsk olivenolie og rør risene i. Tilsæt 3 kopper vand, et nip salt, hvis det ønskes, og bring det i kog. Reducer varmen til lav, dæk til og lad det simre, indtil risene er møre og vandet er absorberet, 15 til 20 minutter.

Kalorier: 643; Fedt i alt: 52 g; Mættet fedt: 16 g; Kolesterol: 165 mg; Natrium: 284 mg; Kulhydrater: 34 g; Kostfibre: 1 g; Sukker: 2 g; Protein: 8 g

Bearbejdet fra The Dinner Plan af Caroline Campion og Cathy Brennan (Abrams, 2017).

Testet af Ann Maloney; spørgsmål på e-mail [email protected].

Skaler og få en printbar version af opskriften her.

Har du lavet denne opskrift? Tag et billede og tag os på instagram med #spiselig.

Gennemse vores opskriftsfinder for at finde over 9.200 gennemprøvede opskrifter på Washingtonpost.com/recipes.

Flere rester af opskrifter grådigt:

Pak rester af ristede rodfrugter ind i filo for en hurtig, sprød kiks.

Sådan laver du hash hurtigt og får mest muligt ud af den mad, du har ved hånden

Forsætlige rester kan være et middel mod træthed ved madlavning

Leave a Comment

Your email address will not be published.