Citrus Kale Salat – En vinterfrokost, du vil spise hele året rundt

Når du fordyber dig i den midtvestlige vinteratmosfære, vil du lære, hvordan du skaber dit eget solskin. Og for mig kom solen ind i mit liv i form af en rigt sød vintercitrus. Hjemme i Texas, takket være min mor, spiser vi en pose klementiner hver anden dag. Min far kan lide at drikke et glas klassisk appelsinjuice hver morgen. Og min bror lever af skiver grapefrugt. Vi kan sige, at i vores familie elsker de citrusfrugter. Og selvfølgelig, da jeg først opdagede sumo-appelsiner i vinter (jeg ved, hvordan jeg klarede mig uden dem så længe?!), blev min besættelse af syrlige frugtskiver kun større. Mens jeg prøvede at finde flere måder at få alle mine vintercitrusfrugter på, besluttede jeg, at det var tid til at opdatere min frokostpause med den perfekte solgrønkålssalat.

Når den tilberedes ordentligt, kan grønkålssalat blive en af ​​mine yndlingsretter. Det hele er struktureret og tilfredsstillende på én tallerken. Og jeg elsker, at jeg kan lave en stor coleslaw på mandag, og den er stadig god på onsdag. Dette er magien ved kål. Så hvad gør denne citrus coleslaw så speciel? Lad os dykke ned.

Jeg har én regel, når det kommer til salater. Tekstur, tekstur og mere tekstur. Ellers er salat bare en skål med blade. Og det virker bare ikke helt for mig. Til denne salat består stjernen naturligvis af dynger af citrussegmenter.

Hvordan får man perfekt segmenterede appelsiner som på en restaurant?

Nøglen til at få citrusfrugter til at skinne er at skære dem ordentligt. Trin for trin skærer du først toppen og bunden af ​​appelsinen af, så du har to flade sider. Læg appelsinen på et skærebræt, så den ligger fladt, og kør så en kniv fra top til bund, rund kanterne og skær frugten mellem de tykke skind. Grundlæggende vil du fjerne så meget af den hvide kerne som muligt. Brug derefter en skærekniv til at skære i rene segmenter med de hvide linjer i kernen af ​​segmenterne som en guide. Det er meget nemmere, når du skærer flere appelsiner. Hvis du kan lide visuals, er her et godt trin-for-trin eksempel.

Hvad gør man med alle resterne af skind og skåret frugt? Pres først al saften fra skrællen og de resterende citruskerner. Du skal bruge lidt i dressing, og resten er lækkert til en drink efter middagen. Du kan også bruge skrællen til at lave et hjemmelavet rengøringsmiddel, hvis du vil være kreativ!

Hvad angår resten af ​​salaten, ville jeg lege med alle de andre gode teksturer og smage, der ville passe godt sammen med syrlig citrus.

Brødkrummer er bedre end croutoner

Varm velkomst, men croutoner er overpris. Jeg er officielt på teamet brødkrummer og har nu en permanent æske panko i mit spisekammer. Specielt til denne salat elsker jeg den knas, der klæber til hver bid. For at riste brødkrummerne skal du blot tilføje lidt olie til en stor stegepande over medium varme. Tilsæt panko-brødkrummerne i gryden og rør rundt i et par minutter, indtil de bliver gyldenbrune. Pas på ikke at overkoge krummerne!

Brødkrummer tager også enhver Cæsarsalat til næste niveau. Jeg siger det bare.

Fang enhver smagsnote

Ligesom formlen for en god salatdressing skal tjeklisten for en god salat huskes udenad.

Du skal bruge din basale ruff, noget sprødt, noget cremet, noget surt og noget sødt. Og i dette tilfælde noget skarpt. Jeg synes, det virkelig er med til at gøre salaten interessant og velsmagende, samtidig med at det overrasker de mange varianter, der gør tallerkenen interessant at spise. Her bruger vi kål som base. (Bemærk: Sørg for at massere grønkålen. Camille viser dig hvordan her!) Efter grønkålen tilføjer brødkrummer crunch, avocado tilføjer cremethed, vores citrus tilføjer en lys og syrlig smag, og vores tahinbaserede dressing (med honning!) balancerer det ud. alt dette med en smule sødme. Jeg brugte også thai chili og jalapeno til at tilføje krydderi, men du kan godt lade dem være, hvis du ikke vil have dem for krydrede. Alt godt er i denne grønkålssalat. Bliv ikke overrasket, hvis du spiser hele batchen på én gang!

Sprængte denne grønkålssalat også dit sind? Fortæl os, hvad du (og dine smagsløg) syntes i kommentarerne!

Leave a Comment

Your email address will not be published.