26 sund madlavningslektioner fra internationalt køkken

“Selv små mængder i røræg, gryderetter eller hjemmelavede saucer ændrer smag og tekstur.”

Køkkener fra hele verden er forskellige, men alle er baseret på bestemte metoder og lektioner, der kan tages i brug og anvendes til husmandskost. Så Reddit-brugeren u/CreatureWarrior spurgte: “Hvilke interessante og nyttige ting har forskellige køkkener lært dig?” Det sagde folk.

Getty billeder

(Og jeg kunne lide dette spørgsmål så meget, at jeg endda tilføjede et par af mine egne svar.)

en.

“At lave indisk mad viste mig virkelig, at det ikke er så svært at være vegetar eller tilføje mere plantebaseret mad til din kost. Hvad mere er, kan vegetariske retter være lige så lækre som dem, der indeholder kød. Indisk madlavning har lært mig, at brugen af ​​”kunstigt kød” faktisk slet ikke er nødvendig. Jeg var så fascineret af nogle af de kødløse indiske retter, såsom Punjabi rajma masala (bønnekarry), at jeg indså, at jeg var nødt til at udforske potentialet i grøntsager mere.”

2.

“Lær, hvordan du tilbereder en specifik italiensk ret kakio og pepe hjalp mig med at forstå betydningen af ​​sætningen “less is more”. Denne ret består af pasta, god olivenolie, frisk sort peber og parmesanost, men disse enkle ingredienser arbejder sammen om at skabe noget meget velsmagende.”

3.

“Thaimad lærte mig virkelig, hvordan man balancerer stærke smage. Salater i thailandsk stil (kaldet “yum”) er så varierede, men de har altid den samme smagsprofil: salt, krydret, surt, sødt og umami på samme tid. måden at opnå denne kompleksitet på kommer ned til at lære at balancere ingredienserne i stedet for at undgå eller skære ned på dem.”

4.

“At lave mad fra det italienske køkken lærte mig magien ved ansjoser og ansjospasta. Disse duftende små fisk har et uretfærdigt ry. Selvom de måske slukker nogle mennesker på egen hånd, tilføjer de en salt dybde af smag til mange. retter, fra aioli og pasta til grillede grøntsager og dressinger. Nu laver jeg mad med dem hele tiden.”

5.

“Spansk madlavning lærte mig et trick, jeg ofte bruger i dag: hvordan man river tomater fint for at lave frisk tomatpuré. I det spanske køkken er det sådan en tomat tilberedes. fjern kerner og mos friske tomater, hvilket tager så lang tid, at jeg ofte bare køber dåsemad.Men nu skærer jeg bare en tomat i to, fjerner eventuelle synlige frø og gnider snittet som en cheddarstang. Det er nemt, og intet slår frisk tomatpuré.”

6.

”Fra fransk madlavning lærte jeg værdien af ​​at bruge de enkleste råvarer til at lave lækre retter. Hvis du tænker på de fleste franske opskrifter, er de enkle: Fransk løgsuppe er løg, ratatouille er bare hakkede grøntsager, Nicoise-salat er lavet af æg, kartofler og tun på dåse, og cassoulet er bønner og kød. Men det handler om teknikken og tilberedningen, der får disse retter til at smage fantastisk.”

7.

“Sichuan-køkkenet har lært mig meget om at eksperimentere med forskellige teksturer, hvoraf mange ofte undgås eller underbruges i det amerikanske køkken. Tænk “QQ tekstur” som mochi eller boba, “slimede” ingredienser som okra, silkeagtig tofu. , eller nameco svampe. Det kinesiske køkken, og især Szechuan-køkkenet, fokuserer ofte på disse teksturelementer som hovedretten, og det inspirerede mig til at begynde at eksperimentere med disse teksturer.”

otte.

“At lave mad fra Texas BBQ lærte mig en masse tålmodighed. Der er ingen hast i denne proces. Du skal lade dit kød gøre sit til det er mørt.”

ni.

”Jeg lærte af det koreanske køkken, at man sagtens kan lave billigere, hårdere kød, som smager helt fantastisk. Jeg taler om stuvede oksekødsribben, der falder af benet, smeltet svinemave i munden og mør marineret mave. okse bulgogi bøf. Koreansk madlavning har vist mig, at du ikke behøver de mest smarte kødstykker for at lave lækre opskrifter. Det handler snarere om, hvordan disse udskæringer af kød tilberedes, marineres og serveres.”

ti.

“Indisk madlavning lærte mig, at krydderier opløses i fedt, ikke vand. Med andre ord, hvis du tilføjer krydderier til en ret, så tilsæt dem først sammen med fedtstoffer (såsom kokosmælk eller yoghurt) og smag. Efterlad ikke krydderier, før du tilføjer vand eller bouillon.

elleve.

“At opdage det autentiske mexicanske køkken var en kæmpe opvågning for mig med hensyn til den virkelige betydning af friske, hjemmelavede ingredienser. Da jeg første gang prøvede tacos på friskkværnet majstortilla, var det som en åbenbaring. anderledes køkken og lavede det meget det er svært nogensinde at vende tilbage til de forarbejdede fladbrød, der er købt i butikken.”

12.

“Jeg er italiener, og da mit oprindelige køkken foretrækker olivenolie frem for smør, laver jeg næsten udelukkende mad med smør. Men efter at have boet i Kentucky i flere år og stiftet bekendtskab med opskrifter fra det amerikanske syd, ved jeg, hvordan man bruger smør og svinefedt i stedet for olivenolie. der er meget, du kan gøre med disse madolier, især hvis du ikke er genert over dem.”

tretten.

“Det østlige middelhavskøkken som græsk og tyrkisk bragte virkelig ideen om surhed til live. Jeg var aldrig klar over, hvor sur en ingrediens som en stor citronskive kunne pifte op og forbedre en tilsyneladende fraværende ret.”

fjorten.

“Fra det kinesiske køkken lærte jeg meget om, hvordan man får mest muligt ud af hver eneste ingrediens, der er tilgængelig for mig. Dette køkken finder lækre måder at bruge ingredienser på, så intet går til spilde.”

femten.

“Jeg opdagede en regelændrende teknik til at tilberede hel fisk fra det græske køkken. Når jeg gik ud og spiste græsk mad, bestilte jeg en hel havbars, brasen eller hvad der nu var på menuen, men jeg var altid bange for at gøre det. lave det derhjemme. Men endelig fulgte jeg min første græske opskrift og lavede en hel stegt branzino derhjemme, og det ændrede stort set mit liv. Simpelthen lavet med citron, olivenolie og krydderurter, dette nem, for det meste pålidelig, og resultatet er den mest møre, flagede og perfekt tilberedte fisk med så meget smag.”

seksten.

“Det filippinske køkken har virkelig påvirket den måde, jeg laver mad derhjemme. Det filippinske køkken bruger mange forskellige saucer og eddiker såsom sojasovs, fiskesauce, æblecidereddike osv. spisekammer, og jeg stoler meget på dem. Jeg bruger dem til alt fra instant nudler eller sauce til wok eller adobo. Du kan endda tage røræg til næste niveau med sød sojasovs.”

17.

”Det kinesiske køkken har vist mig, at en wok kan bruges til bogstaveligt talt alt. Invester i det, og du kan lave mad den har en masse retter fra røræg og suppe til stuvede grøntsager.”

atten.

“At lave asiatiske retter som thai og vietnamesisk har vist mig, hvor alsidige jordnødder kan være. Jeg kan ikke rigtig godt lide jordnødder alene eller jordnøddesmør (jeg har aldrig været fan af PB&J eller Reese’s sandwiches), men jeg kan godt lide at bruge peanuts i nudelsauce eller drysse en tallerken vermicelli.”

nitten.

“Det franske køkken – både i mad og tilberedning – har bevist for mig, at olie virkelig gør alting bedre, og at jeg ikke skal være bange for at bruge det i min hjemmelavede madlavning. Selv en lille mængde olie i røræg til at sautere grøntsager, eller for at toppe det med hjemmelavede saucer, gør en kæmpe forskel i smag og konsistens.”

20.

“Kinesisk madlavning har lært mig vigtigheden af ​​udbening, en marineringsmetode, der holder mørt kød og fisk og skaldyr fugtige og møre under tilberedningsprocessen. meget bedre.”

21.

“Det asiatiske køkken generelt har lært mig, at mononatriumglutamat er vidunderligt, og i modsætning til hvad amerikansk kultur har lært os, er det ikke en ingrediens, man skal undgå. Det tilføjer snarere en fantastisk mængde umami til alt, hvad du laver.”

22.

“Det italienske køkken handler om at bruge friske råvarer og få dem til at skinne. Brug for eksempel kun frisk hvidløg (aldrig på dåse), gode San Marzano-tomater eller tomater på dåse, frisk og sæsonbestemt, ægte Parmigiano-Reggiano-ost ​​i blokke (aldrig revet) og bordvin, også kendt som vin, som er nok drikke godt. Fokuserer du på kvalitetsråvarer, følger resten af ​​måltidet med.”

23.

“Det japanske køkken har lært mig, at æg er et af de mest alsidige og bedste hemmelige våben i køkkenet. Og faktisk kan (og bør) de spises næsten når som helst på dagen. Det japanske køkken bruger et væld af æg, uanset om det er et blødkogt æg i en skål med solid og dekadent ramen, en skål med varme ris med et knust æg eller kyllingestegte ris pakket ind i en velsmagende æggeæggekage. gør det meget mere velsmagende. “

24.

“At lave kinesisk mad viste mig, hvordan man smager madolier. Nu tilføjer jeg smagfulde ingredienser som grønne løg eller hvidløg til enhver komfurolie og steger mad i dem. Dette forbedrer dybden af ​​retten i høj grad, og det er især lækkert, når man koger stegte ris.”

25.

”Jeg lærte af italiensk madlavning, at pasta faktisk burde koges al dente. For nogle mennesker kan de virke underkogte eller smagløse, men biddets fasthed giver retten den ønskede tekstur og forhindrer den i at blive til en skål med grød.” .”

Hvilken vigtig kulinarisk færdighed, teknik eller lektie har du lært fra andre køkkener? Fortæl os i kommentarerne nedenfor.