20 madlavningstip og tricks fra hele verden

Opgrader dit næste måltid med disse udenlandske køkkentip. Foto / Unsplash

Fra usædvanlige krydderier til skæve tilberedningsmetoder, der er masser af ting at elske (og lære af), når du spiser lokalt køkken i udlandet.

Desuden kan udenlandske retter inspirere os til at lave mad længe efter endt rejse.

En Reddit-bruger spurgte andre madelskere, hvilke interessante og nyttige ting de lærte fra andre køkkener.

Det sagde de.

Foto / Unsplash
Foto / Unsplash

1. “Indisk madlavning lærte mig, at krydderier opløses i fedt, ikke vand. Med andre ord, hvis du tilføjer krydderier til en ret, så tilsæt dem først sammen med fedtstoffer (såsom kokosmælk eller yoghurt) og smag. Efterlad ikke krydderier, før du tilføjer vand eller bouillon.
-u/centaur spørgsmål

2. “Kinesisk madlavning har lært mig vigtigheden af ​​udbening, en marineringsmetode, der holder mørt kød og fisk og skaldyr bløde og fugtige under madlavningen. meget bedre madlavning.”
-u/ImakeIcecream

3. “At lære at lave en specifik italiensk ret, cacio e pepe, hjalp mig med at forstå betydningen af ​​sætningen “mindre er mere.” Denne ret består af pasta, god olivenolie, frisk sort peber og parmesanost, men disse enkle ingredienser arbejder sammen om at skabe noget meget velsmagende.”
-u/CreatureWarrior

4. “Det østlige middelhavskøkken som græsk og tyrkisk bragte virkelig ideen om surhed til live. Jeg har aldrig indset, hvor sur en ingrediens som en stor citronskive kan pifte op og forbedre en tilsyneladende fraværende ret.”
-u/EnvironmentalMoney87

5. “Det kinesiske køkken har vist mig, at en wok kan bruges til bogstaveligt talt alt. Invester i en, og du kan lave så mange retter i den, fra røræg og suppe til dampede grøntsager.”
-u/-DrAstronaut

6. At male dit eget friske kød er en game-changer, uanset om det er pølse, hamburger eller bolognese gryderet. Jeg anbefaler stærkt at få en 30 dollars kværn, der tåler opvaskemaskine. Jeg bruger ofte min.
—u/Danielle Muscato

Foto / Unsplash
Foto / Unsplash

7. “Fra det franske køkken lærte jeg, hvor vigtigt det er at bruge de enkleste ingredienser til at tilberede lækre retter. Hvis du tænker på de fleste franske opskrifter, er de enkle: Fransk løgsuppe er løg, ratatouille er bare hakkede grøntsager, Nicoise-salat består af æg, kartofler og tun på dåse, og cassoulet er bønner og kød. Men det handler om teknikken og tilberedningen, der får disse retter til at smage fantastisk.”
-u/Apptubrutae

8. “Fra det kinesiske køkken lærte jeg meget om, hvordan man får mest muligt ud af hver eneste ingrediens, der er tilgængelig for mig. Dette køkken finder lækre måder at bruge ingredienser på, så intet går til spilde.”
-y/slettet

9. “Texas barbecue lærte mig tålmodighed. Man kan ikke forhaste processen, hvis man vil have den øm.«
-u/Annion

10. “Italiensk madlavning handler om at bruge friske ingredienser og få dem til at skinne. Brug for eksempel kun frisk hvidløg (aldrig i en krukke), gode San Marzano-tomater på dåse eller friske sæsonbestemte tomater, ægte Parmigiano-Reggiano-ost ​​fra blokken (aldrig revet) og bordvin, også kendt som vin, som er nok drikke godt . Fokuserer du på kvalitetsråvarer, følger resten af ​​måltidet med.”
-y/slettet

Foto / Unsplash
Foto / Unsplash

11. “At lave asiatiske retter som thai og vietnamesisk har vist mig, hvor alsidige jordnødder kan være. Jeg kan ikke rigtig godt lide jordnødder alene eller jordnøddesmør (jeg har aldrig været fan af PB&J sandwich eller Reeses sandwich), men jeg elsker at bruge peanuts. i nudelsauce eller drys en tallerken vermicelli.
-u/lille sort kanin

12. “Der er omkring tusind forskellige typer sojasovs, og de har forskellige anvendelser og forskellige smagsprofiler.”
-u/FesteringNeonDistrac

13. “Det asiatiske køkken generelt har lært mig, at mononatriumglutamat er vidunderligt, og i modsætning til hvad amerikansk kultur har lært os, er dette ikke en ingrediens, man skal undgå. Det tilføjer snarere en fantastisk mængde umami til alt, hvad du laver.”
—u/tebla

14. “At lave indisk mad viste mig virkelig, at det ikke er så svært at være vegetar eller at introducere mere plantebaseret mad i din kost. Desuden kan vegetariske retter være lige så lækre som kødretter.” Det indiske køkken har lært mig, at brugen af ​​”falsk kød” overhovedet ikke er nødvendig.”
-u/CreatureWarrior

15. “Jeg lærte af italiensk madlavning, at pasta faktisk burde koges al dente. For nogle mennesker kan de virke underkogte eller smage godt, men biddets fasthed giver retten den ønskede tekstur og forhindrer den i at blive til en tallerken. ud af rodet.”
-u/MightyMoose91

Foto / Unsplash
Foto / Unsplash

16. “Spansk madlavning lærte mig et trick, jeg ofte bruger i dag: hvordan man river tomater for at lave frisk tomatpuré. I det spanske køkken er det sådan en tomat tilberedes. Skræl, fjern kernerne og mos friske tomater, hvilket tager så lang tid, at jeg ofte bare køber dåsemad, men nu skærer jeg bare en tomat i to, fjerner synlige kerner og river snittet som et stykke cheddar. Det er nemt.”
-u/Abject-Feedback5991

17. “Jeg er italiener, og da mit oprindelige køkken foretrækker olivenolie frem for smør, laver jeg næsten udelukkende mad med smør. Men efter at have boet i Kentucky i et par år og stiftet bekendtskab med opskrifterne fra det amerikanske sydamerikanske køkken, kan jeg godt lide at bruge smør og spæk i stedet for olivenolie. Der er så meget, du kan gøre med disse madolier, især hvis du ikke er genert over dem.”
—u/Danielle Muscato

18. “Det filippinske køkken bruger mange forskellige saucer og eddiker, såsom sojasauce, fiskesauce, æblecidereddike osv. Nu har jeg mange af disse basisingredienser i mit spisekammer og stoler meget på dem. brug dem til alt fra instant nudler eller sauce til wok eller adobo. Du kan endda tage røræg til næste niveau med sød sojasovs.”
-u/ShaddiJ

19. “At lave kinesisk mad viste mig, hvordan man smager madolier. Nu tilføjer jeg smagfulde ingredienser som grønne løg eller hvidløg til enhver komfurolie og steger mad i dem. lækkert, når man koger stegte ris.”
-u/_twentyfour

20. Ristning af tomatpure, hvis det går i en ret, tilføjer virkelig dybde til det.
-u/Complete_Bath_8457

Leave a Comment

Your email address will not be published.